Tužilaštvo čeka nalaze i poručuje: Naći ćemo ubicu Lane Bijedić

Gotovo tri sedmice prošlo je od ubistva devetnaestogodišnje Lane Bijedić u mjestu Studenci kod Ljubuškog, Mostarke koja je tek završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu.

Priče u javnosti se ne stišavaju.

Mnogi, posebno oni koji žive na tom području, su u strahu. Iz MUP-a i Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona dolazi jako malo informacija. Zbog brojnih nagađanja u javnosti, ne daju puno izjava. To je još više razbuktalo maštu građana i portala u BiH.

Međutim, iz Tužilaštva su za 24sata.hr kazali kako istraga ide u dobrom smjeru i očekuju kako će uskoro biti završena, a ubica ili više njih mlade Lane Bijedić bit će otkriveni i procesuirani.

“Imamo dosta informacija i optimisti smo kada je u pitanju pronalaženje počinitelja ovog djela. Čekamo rezultate još nekih vještačenja pa ćemo onda moći znati i reći više. Materijalni dokaz, ipak je materijalni dokaz”, kazali su iz Tužilaštva.

Podsjetimo, tijelo ubijene 19-godišnjakinje pronađeno je u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, ispod vijadukta autoceste u nedjelju 6. oktobra.

Obdukcijski nalaz pokazao je da je djevojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja, kao i to da je još bila živa kada ju je ubica bacio u rijeku. Tijelo je u rijeci pronašao ribar.

Lanina majka Nina Bijedić, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, na bolovanju je i trenutno je u Beogradu. Neki portali objavili su i kako je ona ponovo ispitana, pojavila se i informacija da je slučaj Lane Bijedić povezan sa slučajem mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića, koji je ubijen dva dana ranije, te da Lana nije ubijena u Studencima gdje je pronađeno tijelo, nego na drugom mjestu, a da ju je ubiica tu samo donio.

“To još ne možemo ni potvrditi, ni demantirati”, kazali su u Tužilaštva, ali su demantirali bilo kakvu povezanost ovog s ubistvom Nine Ivankovića, a potvrdili su i kako je majka saslušana odmah na početku istrage te da se ”zbog svega sklonila u Beograd, ali je u svakom trenutku dostupna istražnim tijelima”, piše 24sata.hr.

Nema poruka za prikaz