U Albaniji 6 poginulih, više od 300 povrijeđenih: Pogledajte kako se tresao TV studio

Dva snažna zemljotresa jačine 6,2 i 6,5 stepeni po Richteru, u razmaku od tri sata, pogodila su Albaniju, a jačina potresa koja se osjetila i u Bosni i Hercegovini uznemirila je građane naše zemlje.

Albanski mediji javljaju da je poginulo šest osoba, dok je više od 300 povrijeđeno. Da ima žrtava potvrdio je na Twitteru i albanski premijer Edi Rama, koji je rekao da je potres ostavio snažne posljedice, ali i odnio ljudske živote.

Intenzivno radimo na tome da spasimo svaki mogući život. To je dramatičan trenutak, kad ipak moramo ostati mirni i stajati jedni uz druge", napisao je Rama, uvjeren da će uz pomoć prijatelja prevazići ovu tešku situaciju.

Inače, nakon jutrošnjeg zemljotresa u Draču je pala petospratnica, a iz ruševina je spašeno jedno dijete, javili su lokalni mediji.

Građani Tirane izašli su na ulice, a neki i sa bebama u naručju.

Albanski Javni servis javio je da “apokaliptične slike” dolaze iz Drača, koji je bio epicentar potresa koji je probudio čitav region. Tamošnje Ministarstvo obrazovanja je saopćilo da danas neće biti nastave u školama.

Aerodrom “Majka Tereza” u Tirani je zatvoren zbog velike štete na terminalima nakon zemljotresa koji je rano jutros pogodio Albaniju.

Pogledajte apokaliptične scene:

https://www.facebook.com/durananews/videos/486902751923590/

Nema poruka za prikaz