U BiH danas pretežno sunčano, temperatura do 30 stepeni

Danas se u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno, a u ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme.

Tokom dana ili u večernjim satima postepen porast naoblake. Poslijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između osam i 14, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 21 stepen.

U utorak u Krajini pretežno sunčano, a u ostatku zemlje pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Hercegovini i centralnim područjima Bosne je moguća slaba kiša. Jutarnje temperature od devet do 15, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stepeni.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnje temperature od osam do 14, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 26 do 31 stepen.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U kasnim poslijepodnevnim satima u Krajini su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od devet do 15, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 22 do 28, na jugu do 31 stepen Celzijusov.

Nema poruka za prikaz