U Donjem Zabrđu-Posavcima B.M. polupao glasačku kutiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, saopštilo je danas ”da je oko 11.10 sati u gradskom parku u Doboju došlo do okupljanja grupe od oko 200 ljudi, kojeg su organizovali lideri opozicionih stranaka, kao i da su se razišli oko 12 sati”.

U pregledu stanja bezbjednosti u izbornom danu do 11 sati navodi se da je Štabu MUP-u RS “Izbori 2020” prijavljeno da je Policijskoj stanici Bileća prijavljeno je u 5.55 sati od strane direktora Osnovne škole “Sveti Sava” u Bileći Lj.M. da je na objektu područne škole u Mekoj Grudi, gdje se nalazi i glasačko mjesto te mjesne zajednice, polomljeno više stakala. Odmah je na lice mjesta upućena policijska patrola, a o događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se izvrši uviđaj. Glasačko mjesto u Mekoj Grudi otvoreno je u 7 sati, a u toku je rad na pronalasku počinioca i dokumentovanja krivičnog djela “Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari”.

“U 9.10 sati od strane predsjednika Opštinske izborne komisije Novi Grad zatvoreno je glasačko mjesto u Suhači. Predsjednik OIK nije zahtijevao pomoć policije”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljena su tri slučaja na dva glasačka mjesta na području ove opštine, i to u 8.10 sati na glasačkom mjestu u Ulici Nikole Koljevića br.18 da je došlo do kratke obustave glasanja iz razloga što je S.M. u glasačku kutiju ubacio popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznio nepopunjene glasačke listiće.

“Kod lica su pronađeni nepopunjeni glasački listići, a isti je pozvan u prostorije PS Istočna Ilidža. Na istoj lokaciji u 8.50 sati došlo je od kratke obustave glasanja iz razloga što je lice S.T. pokušala da u glasačku kutiju ubaci popunjene glasačke listiće, a iz objekta da iznese nepopunjene listiće. Ista je pozvana u PS Istočna Ilidža radi davanja izjave. Na glasačkom mjestu u Ulici Ravnogorska br.147 u opštini Istočna Ilidža došlo je do kratke obustave glasanja iz razloga što je D.P. u glasačku kutiju ubacio popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznio nepopunjene glasačke listiće. Kod lica su pronađeni nepopunjeni glasački listići. Isti je pozvan u prostorije PS Istočna Ilidža, a kod lica su nađeni nepopunjeni glasački listići”, navodi se u saopštenju.

Policijskoj stanici Ugljevik prijavljeno je da je u 9.19 sati na glasačkom mjestu Donje Zabrđe-Posavci lice B.M. polupao glasačku kutiju. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasnio da se lice liši slobode i da protiv istog dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Sprečavanje održavanja izbora i glasanja”.U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori u svim opštinama, osim u Mostaru, gdje će biti održani 20. decembra.

Izvor: AA

Nema poruka za prikaz