U julu trodnevni festival Pyramid Yoga Fest u Ajdinovićima

Bosna i Hercegovina ne prestaje privlačiti ljude iz cijeloga svijeta. Priroda, turbulentna istorija, hrana, festivali i naravno ljudi, razlog su zbog kojeg dolaze.

Od ove godine, preciznije od 26.7. imaće i razlog više za posjetu našoj zemlji. U sveopštem haosu suvremenog života, raste broj ljudi koji žele živjeti, zdravo u miru sa sobom i okolinom. Upravo to pruža trodnevni Pyramid Yoga Fest smješten u prelijepom ambijentu, sportsko –rekreativnog centra Ajdinovići.

Iako je u fokusu yoga kao vodeća tehnika uspostavljanja balansa i opuštanja, biće prezentirane i druge tehnike kojima možemo poboljšati zdravlje i život; meditacija, reiki, zvučne kupke, radionice o zdravoj prehrani i sl.

Posebna pažnja posvećena je radu s djecom. Kroz edukativne i zabavne radionice, djeca će učiti o ekologiji, očuvanju prirode, zdravoj prehrani… Umjetničke izložbe, i bogat muzički program, učiniće potpunim ovo trodnevno putovanje u nepregledna prostranstva naših bića. Više na www.pyramidyogafest.org

Muzičari/ke, umjetnici/e, predavači/ce dolaze iz cijeloga svijeta. Potvrđen je i veliki broj posjetitelja iz regiona a cilj je pozicionirati BiH i kada su ovakvi događaji u pitanju. Pyramid Yoga Festival u narednim godinama postaće regionalno mjesto okupljanja spiritualno osviještenih ljudi.

Cilj je podizanje svijesti pojedinca i zajednice o zdravom i svjesnom načinu življenja, značaju kulture i umjetnosti u povezivanju naroda, privući posjetitelje iz svih dijelova Evrope i svijeta, te poslati pozitivnu poruku iz naše zemlje. Festivala  treba postati platformom društveno odgovornih partnera prema zajednici, prirodi i nama samima.Tome u prilog ide i opredjeljenje da na festivalu neće biti korištena jednokratna plastična ambalaža !

Nema poruka za prikaz