U općini Vogošća izbori počeli pravovremeno i pored prethodnih teškoća

Sarajevo, 121014. Jutros u 7 sati otvaranjem biralista zapoceli su Opci izbori u Bosni i Hercegovini. Na fotografiji: Gradjani glasuju na birackim mjestima. Foto: Fedja Krvavac / CROPIX

U općini Vogošća izbori su počeli jutros na vrijeme i pored prethodnih teškoća, rekla je za Fenu predsjednica Općinske izborne komisije Selma Zunđa.

Preduzete su i dosad se maksimalno poštuju sve propisane epidemiološke mjere za sve učesnike izbornog procesa, dodala je ona, uz detalj da je za birališta u osnovnim školama otvoreno više ulaza za glasače, a sve u cilju što boljeg održavanja fizičke distance.

Jedna od teškoća s kojom se prije izbornog dana suočila Općinska izborna komisija je bilo odustajanje oko 200 članova biračkih odbora, najviše zbog COVID-a, te iz drugih razloga.

Problem je ipak riješen, pa su odgovorni uspjeli uručiti, dan uoči izbora, sva izmijenjena rješenja o imenovanju novih članova ovih odbora.

U Općini Vogošča je formiran i COVID mobilni tim koji je trenutno na terenu, kazala je predsjednica izborne komisije.

Izborni proces se dosad odvija bez ikakvih problema, glasačima se mjeri tjelesna temperatura pri ulasku i oni aspolutno poštuju i druge propisane epidemiološke mjere, rečeno je iz ove općinske izborne komisije.

Fena

Nema poruka za prikaz