U petak počinje ljetna sezona na jezerima u Tuzli

Obzirom na povoljnu vremensku prognozu za predstojeći vikend i narednih 10-tak dana, u petak, 7. juna zvanično počinje ljetna sezona rada kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli.

Prošle sedmice su završene dugotrajne velike pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na sva tri jezera sa rezultatom ekološki potpuno uređenog prostora jezera i pogonski spremnim energetskim i filterskim postrojenjima.

Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, čime su se stekli svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone.

˝I ove godine će Panonika zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga. Sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama nije ograničen dnevni broj ulazaka u kompleks jezera, a poslijepodnevna ulaznica se odnosi na period dana od 17 sati.

Djeca do 2 godine starosti ne plaćaju ulaz. Prodaja ulaznica i ulazak na kompleks je do 19 sati. Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 8 do 20 sati. a tokom jula i augusta mjeseca jedan sat ranije i duže.

Svečano otvaranje ljetne sezone 2019. bit će upriličeno u subotu, 22. juna cjelodnevnim zabavnim – sajamskim programom i večernjim koncertom pop rock grupe Valentino˝, saopšteno je iz JKP Panonnica d.o.o. Tuzla.

Nema poruka za prikaz