U Srebrenici otvorena biračka mjesta, pravo glasa ima 14.599 birača

Pravo glasa na području Srebrenice ima 14.599 birača, a građani će moći ostvariti biračko pravo na 29 jutros otvorenih biračkih mjesta.

Izbori se prvi put održavaju  u uvjetima epidemije Covid-19, a u ranim jutarnjim satima je vidljiva gužva ispred biračkih mjesta.

Predsjednica Opštinske izborne komisije Ljiljana Stevanović za medije je rekla da će biti aktivan mobilni tim, kao i COVID tim.

 – U ime Opštinske izborne komisije Srebrenica mogu da kažem da od naših 29 biračkih mjesta sva su uredno otvorena osim jednog biračkog mjesta gdje je predsjednica biračkog mjesta autom sletjela s puta. Na mjestu nesreće su policija i vatrogasci, izvlače auto. Ona je dobro. Očekujemo da će glasanje proći korektno, da će se poštovati prava građana i da nećemo imati problema – rekla je Stevanović.

Osobe koje su zaražene koronavirusom ili su u kućnoj izolaciji moći će ostvariti svoje biračko pravo, jer je osiguran poseban COVID tim.

– Te osobe imaju pravo da glasaju putem posebnog COVID tima, samo moraju imati dokaz o izolaciji što imamo na raspolaganju od naših sanitarnih inspektora. Oni glasaju putem COVID tima koji će im doći na kućne adrese – rekla je Stevanović.

Fena

Nema poruka za prikaz