U Stocu jedni žele promjene, a drugi da sve ostane kako je i bilo

Sarajevo, 121014. Jutros u 7 sati otvaranjem biralista zapoceli su Opci izbori u Bosni i Hercegovini. Na fotografiji: Gradjani glasuju na birackim mjestima. Foto: Fedja Krvavac / CROPIX

Građani Stoca od ovogodišnjih lokalnih izbora imaju različita očekivanja, pa tako jedni žele da sve ostane isto kako je bilo, drugi očekuju velike projene, a treći male korake koji će voditi prema promjenama.Fatima Sadžak jedan je od onih koja očekuje promjene na bolje jer kako kaže stanje se ne mijenja već dvije decenije u tom gradu.

“Očekujem promjene da će biti bolje, nadamo se svaki put tako . Očekujem da se omladina zaposli da se otvori neko preduzeće , da se radi i da nam djeca ne idu dalje”, kaže nam optimistična Stočanka.

Njezin sugrađanin Hamza Đonko smatra da ovogodišnji izbori neće donije neke velike promjene, ali vjeruje da će stvoriti preduslove za to.

“Očekujem neke nijanse u pozitivnom smislu, ali nešto ozbiljnije sumnjam da će se dogoditi sada”, kaže Đonko.

Alija Tekić je zabrinut cijelom situacijom u svijetu i činjenica da niko ne da vlast.

“Narod ne gleda ko je Srbin, Hrvat ili Bošnjak, ali vlast je đavo veliki”, kaže Alija koji očekuje da ovogodišnji izbori ipak donesu neke primjene.

“Treba da svijet dođe do sebe”, kazao je ovaj Stočanin.

Njegov sugrađanin Miralem Ratkušić podsjeća da ovakvo stanje u Stocu traje godinama i da je nerealno sada očekivati velike promjene, ali smatra da je vrijeme da se krene prema tome.

“Ne očekujem ništa posebno jer kompletna situacija u državi je takva da ne vidim velike promjene”, kaže nam Miralem.

Pojedeni Stočani i Stočanke su nam kazali kako su stanjem zadovoljni i kako očekuju da sve ostane baš onako kakvo je sada, ali se nisu željeli predstaviti imenom i prezimenom.

Klix.ba

Nema poruka za prikaz