Udruženje ‘Domovina’: Hiljadu zastava

Udruženje za promociju bosanskohercegovačkih vrijednosti “Domovina” povodom obilježavanja Dana državnosti BiH pokrenulo je projekat “1.000 zastava”. Cilj projekta je da se širom Bosne i Hercegovine na adekvatnim mjestima istaknu državne zastave i na taj način promoviše patriotizam i vezanost za domovinu.

Pozivu Domovine za učešće u ovom projektu prvi se odazvao ambasador BiH u Indoneziji Mehmed Halilović, koji je jarbol sa bosanskohercegovačkom zastavom istakao u dvorištu svoje kuće.

  • Bosna i Hercegovina nema alternativu. To je kuća i sigurno utočište svih naroda koji žive ovdje i zato je naša obaveza da je oplemenjujemo patriotizmom, ali onim iskrenim koji može biti samo i isključivo bosanskohercegovački, izjavio je za Direktno.ba Halilović.

On je dodao i da projekat “1.000 zastava” upravo iz tog razloga značajan i da bi mu se trebali priključiti svi koji sebe smatraju patriotima i koji zastavu BiH doživljavaju kao svetinju.

  • Isticanje zastave nije samo pokazivanje patriotskih osjećaja pojedinca, nego i potvrda da nismo zaboravili kroz šta je sve ova zemlja prošla da bi dobila svoju zastavu. Država i domovina su iznad svega, a to znači i iznad vlasti i politika koje je obnašaju. Vlasti i politike koje se mijenjaju nas kao građane mogu zaboraviti, ali domovina koja je konstantna nikada neće i zbog toga ni mi ne smijemo nikada zaboraviti domovinu, zaključio je Halilović

Udruženje za promociju bosanskohercegovačkih vrijednosti “Domovina” rezultate i okončanje realizacije projekta “1.000 zastava” objavit će na Dan nezavisnosti BiH, 01. marta naredne godine. Tim povodom, kako je najavljeno, bit će objavljen i dokumentarni film “Zastava”, u čiju su izradu uključene poznate produkcijske kuće iz BiH i svijeta.

Nema poruka za prikaz