(VIDEO) Čekajući smak svijeta iz podruma nisu izašli skoro 10 godina

Mladić (25) koji je imao dugu kosu, prljavu bradu i zbunjeni pogled stajao je u lokalnom kafiću u holandskomm mjestu Ruinervold. Pobjegao je sa obližnjeg poljoprivrednog imanja na kojem je živio s ocem i petoro braće i sestara koji su mlađi od njega.

Konobaru je ispričao da porodica devet godina živi u podrumu, potpuno izolovana od svijeta. Konobar je odmah pozvao policiju koja je iza ormara u dnevnoj sobi pronašla skrivene stepenice koje su vodile u podrum.

U zatvorenoj prostoriji policajci su pronašli ostale članove porodice.

Najmlađe dijete je bilo staro 16 godina, a majke nije bilo nigdje. Policija je utorak objavila na Twitteru da je slučaj prava misterija i da su sve opcije otvorene.

Holandski mediji pišu da su otac i djeca u podrumu čekali smak svijeta. Djeca navodno nisu znala da osim njih postoje drugi ljudi. Komšija je rekao da je često u vrtu kuće vidio jednog muškarca, ali samo njega te da nije znao da su u kući i djeca.

“Muškarac je u vrtu sadio povrće i držao koze i guske. Dolazio je volvom svaki dan i bio je ljubazan i pozdravljao je”,rekao je komšija.

Policija je uhapsila stanara (58) imanja. Ne zna se da li je riječ o ocu porodice ili nije jer je otac navodno preživio infarkt prije nekoliko godina te od tada leži u krevetu.

Policija zasad ne želi da otkrije detalje kao niti zdravstveno stanje članova porodice, piše “Bild”, prenosi “24sata.hr“.

Nema poruka za prikaz