(VIDEO) Predstavljen spot za kasidu 27. Noć

– Dvadesetsedam dana ja sam tješio ti sina, dvadesetsedme noći da ćeš doći sa melecima – dio je kaside Enesa Begovića i Omladinskog hora Zenica, koja ima simboličan naslov 27. noć, koja će sigurno godinama i decenija nanovo osvajati simpatije Bosanaca i Hercegovaca.

Za ovu duhovnu pjesmu snimljen je i video spot u Tešnju u kojem se pojavljuje veliki broj statista među kojima su i članovi Omladinskog hora iz Zenice s Milenkom Karovićem na čelu. Begović je kroz cijelu karijeru pomagao mladim pjevačima i muzičarima, a to je nastavio i kroz ovaj novi projekat.

– Omladinski hor Zenica je ponos cijele BiH i svaki put me nanovo oduševe svojim nastupom. Zbog toga mi je posebno drago da sam sa njima realizirao ovaj projekat – kaže Enes Begović.

U spotu se pojavljuje i Elle Vardić, kćerka hitmejkera Mirka Šenkovskog Geronima, koji je uradio i tekst i muziku za „Dvadesetsedma noć“. Aranžman je djelo Nedima Srnje koji je ujedno i izvršni producent i dugogodišnji menadžer prvih imena narodne muzike u BiH – Halida Bešlića i Enesa Begovića.

– Ovo je nešto od mene za sva vremena. Kada sam čuo stihove „Dvadesetsedme noći“ odmah sam rekao da je moram snimiti. Ona je potpuno drugačije od svega što sam snimio u karijeri. Radi se o jednoj prelijepoj životnoj priči, koja ima veliku pouku. Ovu kasidu upotpunio je odličan i jedinstven spot, koji smo sa ekipom AREA 7 proteklih dana snimili u Tešnju, gradu koji ima veliku historiju i koji je posebno bitan za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Svi na setu smo uživali snimajući kadrove u starom dijelu Tešnja i na srednjovjekovnoj i osmanskoj tvrđavi koja se nalazi u središtu grada. Nakon snimanja cijela ekipa je zajedno iftarila na velikom iftaru koji je za nas organizirao prijatelj projekta mesna industrija „Madi“. Zahvalni smo porodici Jabandžić, koji su vlasnici ove uspješne kompanije i načelniku Općine Tešanj Suadu Huskiću, koji su nam obezbjedili sve uslove za snimanje i partnerski podržali ovaj veliki projekat. Sigurno da će ovaj spot upotpuniti cijelu priču i kod većine Bosanaca i Hercegovaca izazvati posebne emocije – kaže Enes Begović.

Nema poruka za prikaz