Vijećnica i Stari Most sutra u ‘zlatnoj boji’

Početak kampanje podizanja svijesti u Sarajevu obilježit će pod sloganom ‘Život poslije raka… Borba se nastavlja!’, performansom sa djecom i mladima koji su liječeni. Nastavit će interaktivnom radionicom, u kojoj će moći sudjelovati i građani zajedno s djecom i mladima koji su u liječeni od raka i njihovim roditeljima. Dijelit će i letke, vezane uz tu kampanju.

– Za nastavak kampanje pripremili smo mnogo aktivnosti i materijala pomoću kojih ćemo bh. građanima ukazati na važnost pružanja podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama. Neki od najznačajnijih su video spot s djecom, u produkciji Udruženja i suradnika, video materijali s MladiCama i drugi materijali za društvene mreže sa snažnim porukama – navode iz Udruženja.

Posebno su, kako navode, ponosni što će 1. septembra u večernjim satima, Vijećnica u Sarajevu i Stari Most u Mostaru (važni historijski objekti) biti u zlatnoj boji, u znak podrške djeci oboljeloj od raka.

Po planu aktivnosti, otvaranje kampanje planirano je za sutra, na Trgu djece Sarajeva. Tokom septembra, u nekoliko mjesta širom BiH, bit će upriličene interaktivne radionica i projekcija filma ‘Velika bijela kuća’.

Nema poruka za prikaz