Vlada KS povodom smrti Balaševića: Bio je čovjek mira, pravde, suosjećanja

U povodu iznenadne smrti Đorđa Balaševića, velikana muzičke scene regiona i dokazanog prijatelja Sarajeva, porodici Balašević, njegovim prijateljima te svima koji su ga iskreno voljeli i cijenili, izraze saučešća uputili su čelnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

“Prvi koncert u Sarajevu, koje je još liječilo rane četverogodišnje opsade, u prepunoj Skenderiji te 1998. godine održao je upravo Đorđe Balašević. Bio je to događaj za pamćenje. U svom stilu, i tada, ali i godinama poslije, sa Sarajlijama je dijelio emocije uz puno razumijevanje istine i svjesnost o tragediji našeg grada i države, nalazeći način da tu emociju pretoči u svoje pjesme. Bio je čovjek mira, pravde, suosjećanja, pjesnik ljudske duše, muzičar koji je obilježio pola stoljeća veselih i tužnih događaja brojnih generacija koji su ga bez zadrške voljeli i poštovali”, naveli su iz Vlade KS.

Istakli su kako je Đorđe Balašević napustio ovaj svijet, ali njegove pjesme i umijeće da opjeva i podijeli emocije sa svojom publikom i svima koji su voljeli, ostaju trag za vječnost i nezaborav.

N1

Nema poruka za prikaz