Vučić se obratio naciji: Mi smo narod koji ne voli istinu, borit ću se za Srbe na Kosovu

Vučić je na početku svog izlaganja upitao gdje su Srbi na Kosovu i ko su prijatelji Srbije.

– Raspravu trebam početi odgovorom na pitanje u šta vjerujemo – u laž ili istinu – kazao je Vučić na početku izlaganja i upitao: “Gdje smo mi Srbi na Kosovu i ko su nam prijatelji?”

Istaknuo je da je vrijeme da se konačno kaže istina, prenosi Dnevni Avaz.

– Moramo priznati šta se dogodilo. Izgubili smo godine tokom kojih smo se lagali. Nisam se odlučio za nastavak laži. Na Kosovu nema Srbije osim u školstvu i zdravstvu. Sedam godina smo se svađali i natezali, borili za Srbiju. Nismo izgubili ništa što već neko prije nas nije izgubio. Pred nama su dvije mogućnosti – normalizacija odnosa Beograda i Prištine, a druga zamrznuti konflikt. Taj konflikt ne znači ništa jer ga Albanci uvijek mogu odmrznuti. To ne može postojati kao rješenje i Albanci ga neće i zato je pitanje dana kada će da napadnu Srbe – kazao je Vučić i dodao:

“Kompromis je pobjeda”.

Vučić se dotakao broja stanovnika u Srbiji i zapadnom Balkanu te negativnog priraštaja kod srpskog naroda, ali i pozitivnog kod albanskog i drugih “muslimanskih naroda”.

– Na Kosovu Albanaca ima više od milion, dok je Srba manje od 100.000 – istaknuo je predsjednik Srbije.

Izrazio je zahvalnost onima koji su došli u salu i koji žele da na ozbiljan način razgovaraju o ovom problemu koji je, kako je naveo, težak i velik.

Također je napomenuo da će se boriti za srpski narod na Kosovu te da je njegov posao da govori istinu.

– Mi smo narod koji ne voli istinu – naveo je, dodavši da Srbi nisu uspijevali prihvatiti poraze, čak ni kada su se oni uzastopno dešavali.

– Ponekad gorku, ponekad neprijatnu i ma kakva bila, ali istinu. Ali, nemojte ni za trenutak da pomislite da se neću boriti za naš narod na Kosovu – naveo je Vučić.

Nema poruka za prikaz