Wizz Air u pregovorima za pokretanje direktne linije Sarajevo – Prag

U sklopu otvaranja baze evropske aviokompanije Wizz Aira u Sarajevu, pokrenuti su i pregovori o uspostavljanju direktne linije Sarajevo – Prag.

Ove informacije na svom Facebook profilu je potvrdila ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević Sopta.

“Sjajne vijesti! Ono što sam stavila kao jedan od važnih prioriteta svog mandata u Pragu, a to je uspostava direkne avio-linije Sarajevo – Prag, nakon 11 godina, nažalost pokvarila je pandemija.

No, danas smo pokrenuli pregovore sa čelnicima WizzAir-a, a u sklopu njihove nove baze koju otvaraju u Sarajevu”, napisala je Mlinarević Sopta.

Kako je dodala radovat će je ukoliko se ova priča uspješno završi. “Na zadovoljstvo i Bosne i Hercegovine i Češke Republike, naših ekonomija i turizma, svih naših ljudi koji žive, rade i studiraju na ovoj relaciji”, poručila je Mlinarević Sopta.

Podsjetimo, u maju je planirano da se otvori baza aviokompanije Wizz Air u Sarajevu, a najavljeno je i pokretanje devet novih ruta iz glavnog grada BiH u sedam zemalja.

Vrijedi istaći da Wizz Air iz BiH leti još od maja 2013. godine kada je prvi avion poletio iz Turske za Malmö. U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri miliona putnika.

Nema poruka za prikaz