Zašto šute mudroseri?

– Razmišljam naglas o ovim nesretnim emigrantima, koji se svališe samo na teret žrtava genocida i Udruženog zločinačkog poduhvata u ovoj napaćenoj Bosni i Hercegovini.
Zašto svijet šuti na otvoreni rasizam i fašizam Dodika i Čovića, koji ih samo propuštaju kroz svoje feude, ne dopuštajući im ni da se napiju vode tamo. S čime oni to pravdaju svom življu iliti puku? Ako je u pitanju boja kože, tu su zbilja u pravu, svi su tamnoputi, a ako je u pitanju vjera, tu je najmanje muslimana! Tu ima kršćana, hrišćana, budista, hindusa i svega. S ovim ne želim reći da ih mi ne trebamo pomagati, ali nek se zna!
Zašto šute mudroseri iz raznih nevladinih organizacija, koje po imenu znaju svakog cuku lutalicu i ko fol vode o njemu brigu?
Zašto šute domaći mudroseri crvenih krvnih zrnaca, koji bivaju pozvani u javni prostor da Islamsku zajednicu nazovu fašističkom kod hadžije Senada u emisiji? Zašto taj fašizam i nacizam ne nazovu pravim imenom?
Od svih vjerskih zajednica, jedino je poglavar IZ rekao da ove ljude treba pomoći i jedino Bošnjaci to rade? Govori li to dosta o nama i o njima?
Zašto bošnjački politički lideri šute i ne iskoriste ovu loptu na penalu, da cijelom svijetu kažu, kakvi smo mi, a kakvi su oni? Zašto ćuti “zablinuta” međunarodna zajednica na ovaj otvoreni fašizam i nacizam?
Zato, jer promoviraju njihove, europske vrijednosti!

Nema poruka za prikaz