Živinice razvijaju agroturizam

U Živinicama je u petak u organizaciji Porodičnog, ruralnog i edukativnog centra iz tog grada otvoren Agro dan na kojem su se predstavili proizvođači zdrave hrane s područja cijele sjeveroistočne Bosne.

Iz Gradske uprave Živinica ističu da je agroturizam poseban potencijal za grad Živinice, ali da je potrebno više raditi na njegovom razvoju.

– Mi nedovoljno govorimo o agroturizmu i sasvim malo smo uradili na razvoju ovog našeg potencijala. Zato već u ponedjeljak ili u utorak usvajamo strategiju razvoja turizma i ona će biti integrisana sa strategijom razvoja turizma Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Naglasio je kako je potrebno pružiti podršku ljudima da ostanu i kvalitetno žive u svojim ruralnim sredinama te osigurati realizaciju infrastrukturnih projekata.

Veliku podršku Agro danu dalo je Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

– Turizam se u Tuzlanskom kantonu razvija zahvaljujući inovativnim ljudima koji imaju poduzetnički duh, koji dolaze iz Porodičnog ruralnog edukativnog centra Živinice PREC. Oni su iskoristili potencijal Živinica, istakla je pomoćnica ministra trgovine, turizma i saobraćaja TK-a Đelmina Huremović.

Oslobođenje

Nema poruka za prikaz