Poklonio dječaku invalidska kolica: Želim da zapamtim tvoje lice tako da, kad te sretnem na boljem svijetu, mogu da te prepoznam i ponovo ti zahvalim.

Podijelite ovaj članak:

Kada je radijska voditeljica u intervjuu upitala nigerijskog milijardera Femi Ottedolu: “Gospodine, čega se sjećate što vas je učinilo najsretnijom osobom u životu?” “
Femi je odgovorio :
“Prošao sam kroz četiri faze sreće u životu i konačno shvatio šta je prava sreća. “
Prva faza bila je gomilanje bogatstva i sredstava. Ali u ovoj fazi nisam dobio sreću koju sam želio.
Zatim je došla druga faza prikupljanja dragocjenosti i predmeta. Ali shvatio sam da je i učinak ove faze privremen i da sjaj vrijednih stvari ne traje dugo.
Zatim je došla treća faza dobivanja velikih projekata. To je bilo kad sam držao 95% isporuke dizela u Nigeriju i Afriku. Bio sam i najveći brodovlasnik u Africi i Aziji. Ali ni ovdje nisam dobio sreću o kojoj sam sanjao.
U cetvrtoj etapi prijatelj me zamolio da kupim invalidska kolica za djecu s invaliditetom. Ukupno je oko 200 takve djece.Na zahtjev prijatelja odmah sam kupio invalidska kolica.Ali prijatelj je inzistirao da idem s njim i lično djeci dam kolica. Ustao sam i otišao s njim.Tamo sam dao kolica ovoj djeci. Vidio sam čudan sjaj sreće na licima ove djece. Vidio sam ih kako sjede u kolicima, kreću se i zabavljaju.Kao da su stigli na izletište gdje dijele osvojeni jackpot.
Osjetio sam prvi put istinsku radost u sebi. Kad sam odlučio otići, jedno dijete me uhvatilo za noge. Pažljivo sam pokušao osloboditi noge, ali dijete me pogledalo u lice i čvrsto držalo noge.
Nagnuo sam se i pitao dijete: “Treba li ti još nešto? “Odgovor koji mi je ovo dijete dalo potpuno mi je promijenio mišljenje i promijenio stav prema životu. Ovaj dječak je rekao:
“Želim da zapamtim tvoje lice tako da, kad te sretnem na boljem svijetu,mogu da te prepoznam i ponovo ti zahvalim. “
Po čemu će nas iko pamtiti nakon odlaska na onaj svijet? Da li bi iko želio opet vidjeti naše lice?

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x