7 stvari koje će te iznenaditi kod druge bebe

Podijelite ovaj članak:

Kad druga beba stigne u obitelj bit će puno situacija u kojima ćete se osjećati kao da se trebate kretati u potpuno dva različita smjera

Kad poželiš dobrodošlicu drugom djetetu u ovaj svijet, osjećat ćeš kako bi već trebala biti prilično naviknuti na sve kao roditelj, na kraju ipak si se već “izvježbala” s prvim djetetom. Ipak postoje neke stvari koje će te potpuno iznenaditi… 

1. Bebina stražnjica je tako mala

Ili u stvarnosti stražnjica vašeg starijeg djeteta izgleda nevjerojatno veliko u odnosu na vaše novorođenče… malena, mršava, slatka guza opet je stigla u vašu kuću.

2. Odmah prepoznaješ što znači bebin plač S prvim djetetom bili ste preplašeni i na početkom teško prepoznavali razlike u njegovom plaču. Ovaj put, puno je lakše razlikovati kada je beba gladna, a kada umorna.

3. Spava satima i satima Druga beba može satima mirno spavati. U tom slučaju se pitate, zašto tako nije bilo s prvom bebom? Međutim, tada ste imali trajni osjećaj “razbacanosti” i jedva ste stigli na toalet. Lako je zaboraviti koliko beba zapravo može spavati. Ipak koliko god novorođene spavalo sad će kod vas biti potpuno drugačija situacija… umjesto da se i vi odmorite i malo zaspite uz bebe, u ovoj slučaju igrat ćete se sa starijim djetetom. 4. Dvoje je puno više nego jedno Dvoje djece, dvije ruke – ali nekako se osjeća više nego dvostruko opterećenje. Povratak u period nespavanja ima puno veze s tim promjenama i opterećenjem, a puno je situacija u kojima ćete se osjećati da se krećete u potpuno dva odvojena smjera i nećete znati što učiniti. Hoćete li prvo uzeti novorođenče koje treba nahraniti ili starije dijete koje jeca jer je zagubio svoju omiljenu igračku? Svakoj mami koja je ikad pomislila da je promašaj – ovo morate pročitati 5. Neke stvari radiš automatski, no neke nove su postale problem Sada instinktivno znate kako držati bebu i način na koji ćete ju umiriti prije spavanja te ste postali stručnjak za sve različite probleme koji su prvi put bili takav izazov. Međutim, ovo dijete je drugačije. Možda se “bori” s vašim grudima, iako ste prvi put dojili bez ikakvih problema ili plače svaki put kada se vozite u automobilu iako je prva beba odmah zaspalo.

6. Potpuno je drugačije od drugog djeteta Naravno, svi u našim srcima znamo da je svaka beba drugačija, ali neobična stvar se događa kada ste trudni i još uvijek niste upoznali svoje nerođeno dijete. Zamišljate da će biti potpuno isto kao vi (ili vaš partner) ili će biti kao vaše prvo dijete. Naravno, svako dijete je jedinstveno po izgledu i karakteru, ako je vaše prvo bilo kao povjetarac, drugo bi moglo moglo biti oluja – što bi mogao biti šok za vas.

7. Nisi ni bila svjesna koliko opet možete voljeti Možda niste glasno priznali tijekom trudnoće, a možda se mali dio vas pitao hoće li istom snagom voljeti kao i prvi put. Sve je odlično i vaše srce je samo sve veće kada je stiglo i drugo dijete, a volite ih jednako jako.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x