Zehrina Muhamedagić: Na poslu knjigovođa, u slobodno vrijeme poduzetnica

Podijelite ovaj članak:

Zehrina Muhamedagić iz Cazina nije, bar po nazivu brenda kojeg je pokrenula, obična djevojka.

Ova mlada žena, diplomirani ekonomista, pored posla koji obavlja u okviru svoje struke, pokreće i vlastiti biznis. Njen brend No ordinary girl predstavljamo danas u okviru kampanje promovisanja ženskog poduzetništva i BH brendova.

“Od malena uživam u kreiranju, modni dizajn je moja velika ljubav još od malih nogu. Sudbina je htjela da završim ekonomski fakultet, ali nisam odustala od svog djevojačkog sna bez obzira na to što radim posao u svojoj struci, u slobodno vrijeme u kućnom ozračju i sa svojom djecom kreiram i ručno izrađujem modne dodatke”, započinje  Zehrina naš razgovor.

“Ljubav majke prema djetetu i obratno je bila glavni okidač cijele ove priče. Naime, željela sam svojoj mami pokloniti nešto što su moje ruke izradile i to je bio broš. Odlučila sam napraviti još par i otvorila sam nalog na društvenoj mreži, postavila slike i tako je krenula moja avantura. Radionica je moja kuća iz koje nastaje magija zvana No Ordinary Girl”, ističe, a šta se zapravo krije iza ovog brenda, objašnjava nam:

“Ručno rađeni, već pomenuti broševi, te trakice za bebe, trakice za veće djevojčice, šnalice, ogrlice, leptir mašne. Materijali su raznovrsni pretežno je to metraža raznih boja i tekstura. Naime, ja težim ka tome da ono što moje ruke izrade bude kvalitetno i da, ukoliko se adekvatno čuva, traje godinama i neopisivo me raduje činjenica kada mi se jave moji kupci sa početka cijele ove priče da su proizvodi koje su kupili još uvijek kao novi,”, ponosno ističe.

Kako izgledaju zaista neobični dodaci iz Zehrinine radionice pogledajte u našoj galeriji, ili ih potražite na Facebook ili Instagram stranici.

 

Razgovarala: Azra Mahmutović

Foto: Privatni arhiv

 

 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x