Je li vakat međunarodne mudrosere zamoliti da nas “ne brane više”?

Podijelite ovaj članak:

Ima onaj vic, kad su nekog udarali, a onaj što je trebao da ga brani prijetećim tonom govorio, de udari ga još jednom kad smiješ…Nakon što se to ponovilo nekoliko puta, taj nesretnik zamoli svog branitelja:
– Nemoj ti mene više braniti!
Kad pročitam naslov ” EUFOR- nakon odluka nsrs motrimo situaciju na terenu”, tačno me srab spopane i neobuzdan bijes.
Zar smo stvarno tolike budale nakon genocida u Srebrenici kojeg su “motrile” mirovne snage UN-a, pa da se pouzdamo u ovo?
Ništa mi nije bolje ni kad pročitam “Ambasada SAD je snažno uz BiH”! Haman se ne zna šta je gore. SAD je bila veliki prijatelj Iraka, Libije, Egipta.., sad je “snažno” uz Ukrajinu, gdje na kraju neće kamen na kamenu ostati osim na mjestu gdje se planira nova jevrejska država napraviti!
Ali, kakve budale, ublehe i kukavice biramo na vlast, vidi se koliko smo i mi zreli da shvatimo kako nas niko neće braniti ako se ne branimo sami!
Dodik&com naprave nešto na što mora reagirati Tužilaštvo BIH, SIPA, visoki predstavnik HDZ-a, Kristijan Šmit, a ti “naši” predstavnici odu na “politički dogovor” po tom pitanju.
Pa majke mi, oni bi išli na političke dogovore da Dodik opljačka Centralnu banku i pregovarali s njim o nebitnim temama, dok taj troši naše pare!
On je uradio nešto što bi ga trebalo odvesti pred onog državnog tužitelja, kojeg je ssam sebi izabrao, ali bi tad to koliko toliko ličilo na to da imamo državu.
Mene su na informativni razgovor pozvali inspektori SIPA- u Lukavac, i cijedili me satima kao limun, zbog mojih kritičkih tekstova, jer su se vele neke sudije i tužioci osjetili uznemireni na osnovu njih!
Ima li uznemirenih među milionima Bošnjaka, čija zemlja nestaje pred njihovim očima, zbog državnog udara koji javno provode u manjem BH (č)etnitetu? Zar nije vakat da Bošnjaci sami motre šta se dešava i reaguju na vrijeme? Kad se pojave barikade i kontrolni punktovi na zamišljenoj granici (č)etniteta u BiH, bit će sve mnogo teže!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x