Srbija: Dječak (14) usmrtio mlađeg brata, on i baka privedeni

Podijelite ovaj članak:

Četrnaestogodišnji dječak priveden je na saslušanje u Odjeljenje za maloljetnike Višeg suda u Beogradu, prenosi  Telegraf.rs.

Zadržavanje od 48 sati određeno je njegovoj baki zbog neovlaštene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja, tj. zbog te lovačke puške, za koju nisu imali dozvolu.

Tragedija se desila ranije danas u selu Međulužje kod Mladenovca.

Oglasio se MUP povodom hapšenja bake dječaka

Uhapšena je V. L. (56) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti.

Nedozvoljeno posjedovanje oružja

Ona se sumnjiči da je u kući u kojoj živi, u mestu Međulužje kod Mladenovca, posjedovala neregistrovanu i neadekvatno obezbjeđenu lovačku pušku, a u čiji posjed je došao njen četrnaestogodišnji unuk iz koje je pucao u svog dvanaestogodišnjeg brata i usmrtio ga.

V. L. je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo. Maloljetnik će biti priveden dežurnom sudiji za maloljetnike Višeg suda u Beogradu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x