Medić: RS funkcioniše kao moderna evropska država, a to mnogima smeta

Podijelite ovaj članak:

Srpska funkcioniše kao moderna evropska država, a to mnogima smeta, rekao je Stevan Medić, predsjednik Asocijacije “Stvaraoci Srpske”, gostujući u Јutarnjem programu.

– Sadašnji trenutak sličan je onom iz 90-ih godina prošlog vijeka, ali zahvaljujući tadanjem rukovodstvu Republike Srpske, potom NSRS koja je bila kompaktna, imali smo svoj cilj, koji smo u teškim trenucima i ostvarili, jer je rođena Republika Srpska. Stvorena u miru, odbranjena u ratu – naglasio je Medić.

On povlači paralelu između tih ratnih godina i današnjeg vremena.

-Slična je situacija, jer mnogi ne žele da vide Srpsku kao modernu prosperitetnu državu. Uvjereni smo da Srpska krupnim koracima napreduje, jer funkcioniše kao jedna moderna evropska država – dodao je Medić.

Јedan od osnivača SDS-a i poslanik u prvom sazivu NSRS imao je i poruku za današnju opoziciju.

– Lideri stranaka moraju biti jedinstveni, jer u ključnim nacionalnim interesima ne smije biti podjela. Opozicija uvijek postoji, ali nje nema kada je odbrana Srpske u pitanju, barem bi tako trebalo biti. Svi žele biti na vlasti, ali do nje se dolazi na izborima. Sve drugo ruši demokratski kapacitet Srpske – poručio je Medić.

“Stvaraoci Republike Srpske” ocijenjuju da je optužnica protiv demokratski izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zasnovana na lažnim pravnim i zlonamjernim političkim argumentima, te izražavaju punu podršku Predsjedniku u beskompromisnoj borbi za zaštitu i očuvanje temeljnih vrijednosti Republike Srpske.

RTRS

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x