Dodik se priprema za rat, a mi čekamo hašlame!

Podijelite ovaj članak:

– Dodik danas okuplja četnike i početnike, kako bi, ko biva, vijećali o napuštanju institucija BiH. On je već tu odluku donio, pa je okupljanje i vijećanje puka farsa. Oni će napustiti vlast, ali naravno neće napustiti položaje koje im je velikodušno davala trojka. Ostat će buldog Nešić da brine o sigurnosti BiH, ostat će Tegeltija sa crne liste da brine o finacijama…Lik je ovladao sigurnosnim i finacijskim sektorom u potpunosti, i sad se može povući.
Nema ni sedmica dana kako ih je sve doveo u Sarajevo, da mu njegov kadar Srđan Amidžić zauzme zadnju kotu u finasijama, što mu je već donijelo desetine miliona naših maraka, a oni su prihvatili zauzvrat “zakon o vinu koji nas približava EU”, a sad ih već zove u Banjaluku i sprema balvan revoluciju. Nikšić je za to prelijevanje novca iz kase FBiH rekao da je to opet završilo u BiH!

Sad mene samo zanima, hoćemo li mi i dalje vjerovati Nikšiću, Forti i Konakoviću kako je država bila u blokadi zbog SDA, kako su došli novi pregovarači, kako je Dodik zauzeo evropski kurs, zbog toga što su oni tu ili ćemo konačno shvatiti da ruski pijuni Dodik&Čović rade na podjeli BiH?

Ima li još neko da vjeruje u Dejtonski sporazum, ako visoki predstavnik ne smije otići nigdje gdje Bošnjaci nisu većina, a on je sastavni dio tog (ne)sporazuma!

Sjećate li se euforije formiranja vlasti i brzine s kojom su se ovi naši hvalili? Zašto bi on sad napuštao tu vlast, gdje je dobio sve što je poželio, a ima servilne prtnere koji mu opraštaju i psovanje Srebeničkog genocida?

Jesmo li mi stavrno toliko slijepi da ne vidimo kako je sve spremno za balvan revoluciju i devdesete godine. Sad nemaju JNA, ali imaju ove međunarodne snage koje će uskoro biti pod kontrolom Mađara, dakle pod kontrolom Dodika&com!

Nas i dalje uspavljuje Konaković s pričom o otvaranju pregovora sa EU kao nekakvom šansom, a jedna Turska te pregovore otvorila prije trideset godina i nije se makla s mjesta!

Kad sam odmah poslije agresije na BiH, nakon napada na povratnike napisao da bi Bošnjaci trebali umjesto plazma televizora kupovati puške, jer će im plazme opet završiti preko Drine, napali su me Bošnjaci i napravili huškačem…Kad kaže Bakir da imamo oružja za “nedaj Bože” ili Rejsulema, da ćemo se braniti, prođu još gore od mene, jer su ispostavljeniji u javnosti.
Je li iko od vas upratio da se naša pozicija ili opozicija postavlja protiv osovine zla dodik&čović ili se samo postavljaju jedni protiv drugih? Uvjek slušamo samo priče šta je ko onima dao, pa sad imam i ja pravo da dadnem, kako kompromis i razgovor nema alternativu…Ne bi li tako trebalo reći i za međusobni odnos, pa sjesti pozicija i opozicija zajedno i reći – ovo je crvena linija!?

Pa čemu se nadamo dobri ljudi, pitam nas po ko zna koji put?

Ja mislim da je već davno trebao biti održan”Bosanski sabor”, na kojem bi se pokazala odlučnost i napravljen plan za odbranu države, jer je u velikoj opsanosti, a ko ne misli tako nek’ čeka hašlame!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x