Posjetili smo Bošnjake u selu Borak, Albanija!

Podijelite ovaj članak:

Selo Borak u Albaniji blizu Drača, gdje žive Bošnjaci. Njihova djeca nauče Albanski tek kad krenu u školu iako su njihovi preci već desetljećima daleko od domovine.

Kad smo već bio tu blizu, valja nam otići malo u Drač. U ovo doba godine manje su gužve, a cijene hotela s privatnim plažama su smješnih 28 eura iako je sezona kupanja još uvjek na vrhuncu ovdje.

Toplo preporučujemo!

Tu ćete naći prijateljski narod i predivne plaže s umjerenim cijenama hrane i ostaloga…

Bošnjaci u Albaniji su manjinska zajednica koja ima dugu historiju u regiji, iako su njihova brojnost i prisutnost danas relativno skromni. Oni su uglavnom sačuvali svoj jezik, kulturu i običaje, ali se mnogi suočavaju s izazovima zbog migracija i asimilacije.

Bošnjaci su većinom muslimani, a njihova naselja se nalaze u sjevernim i centralnim dijelovima Albanije. U nekim mjestima, poput Borka, zadržali su jak osjećaj identiteta unatoč asimilacijskim pritiscima i vremenu.

Iako nema mnogo detaljnih izvora o specifičnom selu Borak, zajednice poput ove često se oslanjaju na očuvanje tradicije putem međugeneracijskih veza i kulturnih događaja.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x