Amel Tuka osudio Kasumovićevo bludničenje: Zašitite našu djecu od zla!

Podijelite ovaj članak:

Nakon izvedbe predstave Beogradskog narodnog pozorišta “Tiho, tiše”, održane 16. septembra u okviru 6. Sarajevo Festa u Narodnom pozorištu Sarajevo, upriličen je razgovor o predstavi koja se bavi temom vršnjačkog nasilja.

Tokom tog razgovora, desio se nepredviđen trenutak koji je izazvao šok među prisutnima. Naime, jedan mladić iz publike ustao je i prekinuo raspravu, iznoseći potresnu ispovijest. Iako je bilo teško utvrditi šta ga je tačno potaknulo na ovakav istup – tema nasilja ili nešto drugo – njegove riječi su brzo privukle pažnju svih prisutnih.

Iskustvo žrtve pedofilije

Prema izjavama svjedoka, mladić je glasno rekao: “Molim vas, želim nešto da kažem!” U nastavku svog govora, iznio je šokantno priznanje da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac tog gnusnog čina poznati glumac. Kada su ga upitali o kojem glumcu je riječ, on je naveo ime Moamera Kasumovića, poznatog po ulozi Damira Fazlinovića u popularnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Mladić je također spomenuo da je cijeli slučaj imao sudski epilog te da za zločin postoji pravosnažna presuda.

Istraga i pravosudni proces

Nakon ove informacije, novinari portala Raport kontaktirali su Općinski sud Sarajevo s ciljem da potvrde navode o sudskoj presudi protiv Kasumovića. Međutim, Sud nije mogao dostaviti tražene informacije, pozivajući se na član 227. Zakona o krivičnom postupku FBiH, koji reguliše ko ima pravo pristupa kaznenoj evidenciji. Sličan odgovor je stigao i iz Kantonalnog suda Sarajevo.

Iako sudovi nisu bili voljni pružiti detalje, Raport je nastavio istraživati slučaj te se obratio Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Iz Tužilaštva su potvrdili da je Moamer Kasumović osuđen za krivično djelo bludnih radnji. Prema njihovim podacima, postupak je vođen pred Općinskim sudom u Sarajevu, gdje je Kasumović proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora.

Otkupljena kazna

Međutim, kako Raport nezvanično saznaje, Kasumović je svoju zatvorsku kaznu od godinu dana otkupio. Naime, u skladu s važećim zakonom, jedan dan zatvora može se otkupiti za oko 100 KM, što znači da je Kasumović platio oko 36.500 KM kako bi izbjegao zatvorsku kaznu.

Pravosnažna presuda donesena je 2021. godine, a ubrzo nakon toga Kasumović se gotovo u potpunosti povukao iz javnog života u Sarajevu, gdje je živio i radio dugi niz godina. Prema informacijama s društvenih mreža i medijskim objavama, najveći dio svog vremena provodio je u rodnom Bijelom Polju, gdje je bio aktivan u lokalnoj kulturnoj zajednici.

Na ovu vijest koja se ovih dana pojavila u medijima, reagovao je i Amel Tuka, najbolji bh. atletičar.

Dlaka na glavi jednog djeteta je važnija od svakog lobija i elite. Zašitite našu djecu od zla! – poručio je Tuka uz oznaku #osudjujem.


Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x