Poznati britanski milijarder prihvatio islam, posjetio Meku i obavio umru

Podijelite ovaj članak:

Danny Lambo, pravim imenom Danny Karne, britanski je preduzetnik i televizijska ličnost poznat po svojoj ljubavi prema luksuznim automobilima, posebno Lamborghini vozilima, zbog čega je dobio nadimak “Lambo”.

Odrastao je u skromnoj porodici učitelja, a sa 16 godina napustio je školu kako bi se posvetio muzičkoj karijeri. Iako u muzici nije postigao značajan uspjeh, njegova poslovna sreća preokrenula se kada je investirao u hotelsku industriju. Kupio je mali hotel u Londonu, u oblasti Paddington, i već sa 22 godine postao milioner.

Lambo se pojavljivao i u raznim TV emisijama, a poznat je po ekscentričnom stilu života i humanitarnom radu. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 50 miliona funti.

Nedavno je prešao na islam nakon emotivnog putovanja u Saudijsku Arabiju, gdje je obavio umru. O svom duhovnom iskustvu podijelio je detalje na društvenim mrežama​.

Posjetio sam Saudijsku Arabiju zbog posla i završio ranije svoje obaveze. U jednom restoranu sam upoznao Bassita, muslimana koji proučava islam koji mi je kroz islam pokazao pravi smisao života. Prihvatio sam islam, otišao u Kabu u Meku i obavio umru – poručio je.

Nakon toga otvorio je fond pomoći ugroženima i siromašnima u koji je uložio 100 miliona funti!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x