Priča koja će vas dirnuti do suza: Student bez roditelja donirao 5 KM za pomoć u poplavama

Podijelite ovaj članak:

U vremenu kada se mnogi suočavaju s izazovima, priča jednog studenta iz Zenice ponovo nas podsjeća na pravu suštinu humanosti. Mladić koji je odrastao bez roditelja, u Domu za brigu o djeci, danas je student bez stalnih prihoda, ali njegova plemenitost nadilazi sva očekivanja.

Naime, ovaj hrabri mladić, bez stalnog posla i s minimalnim sredstvima, živi kao podstanar, preživljavajući uz pomoć dobrih ljudi. No, unatoč vlastitim teškoćama, ovaj mladi čovjek prešao je cijeli grad pješice da bi donirao svojih skromnih 5 KM za pomoć žrtvama poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

“Koliko emocija u jednoj minuti! Nisam znala da li da se smijem ili plačem,” napisala je osoba koja je podijelila ovaj dirljivi trenutak. Mladić je iskazao ogromnu želju da doprinese pomoći unesrećenima, iako su mu vlastiti uslovi života daleko od idealnih.

Ovo je priča o nesebičnosti koja nadahnjuje i podsjeća nas da i najmanja pomoć, kada dolazi iz srca, može promijeniti svijet. U vremenu kada je solidarnost potrebnija nego ikad, ovaj mladić nas uči što znači istinska humanost.

“Koliko emocija u jednoj minuti me je preplavilo, da sam se istovremeno i nasmijala i zaplakala, jer drugačije nisam znala da reagujem.
Naime, postoji jedan insan, jedan momak koji je odrastao i odgajan bez roditelja, u Domu za brigu o djeci bez roditeljskog staranja. Trenutno je taj insan student, jer više nije štićenik doma. Nezaposlen je, student, živi kao podstanar, a kiriju plaća od donacija dobrih ljudi ili od onoga što sam zaradi radeći na dnevnici kada se ukaže prilika.

Upravo je došao na vrata, prepješačio cijeli grad i donirao 5 KM da predamo ljudima i porodicama koje su oštećene poplavama. Ni sam još uvijek nema novca za hranu, a upitna je i kirija i stan. Ovakve priče, lijepe priče, potpuno me ostave bez riječi, narodski rečeno “izuju iz cipela””, napisala je osoba iz Zenice koja trenutno radi na prikupljanju donacija za ugrožene u poplavama i klizištima.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x