Skandal: Aljo i Huda Company pokušali prevariti narod za 14.500 KM

Podijelite ovaj članak:

Bosanskohercegovačku javnost potresla je nova afera u kojoj su Aljo i Huda Company prevarili građane, iskorištavajući situaciju katastrofalnih poplava, tvrde osobe sa terena.

Prema svjedočenjima, prevarantska dvojka je organizovala TikTok mečeve, tokom kojih su apelovali na ljude da doniraju novac putem PayPal-a. Na ovaj način, prikupili su čak 14.500 KM, ali umjesto da novac bude iskorišten za pomoć stradalima, došlo je do pokušaja manipulacije i obmane.

Kako tvrdi jedan radnik iz udruženja Pomozi.ba, Aljo i Huda su stupili u kontakt s njim, nagovarajući ga da snimi lažni video kako bi prikazali da su oni dostavili humanitarnu pomoć. Svjesni radnik je odbio ovaj zahtjev, te je odmah prijavio cijeli slučaj svom udruženju. Njegova hrabra reakcija spriječila je da se prevara realizira, a uskoro se očekuje objava video i audio dokaza, koji će, kako se navodi, potvrditi ovu skandaloznu aferu.

Upozoravaju se građani da ne doniraju novac putem neprovjerenih platformi i pojedinaca, posebno bivšim kriminalcima ili osobama s upitnom prošlošću. Preporučuje se da se donacije vrše isključivo putem provjerenih i renomiranih organizacija, kao što je udruženje Pomozi.ba, koje ima dugogodišnje iskustvo u humanitarnom radu.

Cilj je spriječiti da ovakvi prevaranti zarađuju na nesreći drugih i da se umanji povjerenje u stvarne humanitarne akcije. Stanimo zajedno protiv zloupotreba i ne dozvolimo da neodgovorne osobe profitiraju na našoj ljudskosti!

Vaše donacije donosite lično ili putem provjerenih udruženja!

Očekujemo daljnje informacije i dokaze o ovom slučaju, koji će uskoro biti objavljeni.

“Aljo i Huda Company prevarili su narod i zaradili na muci stradalih od poplava 14.500 KM. Oni su organizovali TikTok mečeve i nagovarali ljude da im uplaćuju donacije putem PayPal-a. Potom su stupili u kontakt s jednim radnikom udruženja Pomozi.ba i pokušali ga nagovoriti da napravi lažni video kako bi prikazali da su oni poslali te namirnice i donirali ih putem udruženja.

Samosvjesni radnik prijavio je cijelu situaciju udruženju i odbio uraditi ono što su Aljo i Huda od njega zahtijevali.

Uskoro se očekuje objava videozapisa i telefonskog razgovora između Alje i radnika koji je odbio sudjelovati u prevari! Čekamo da mladić ustupi dokaze!

Ne donirajte nikome putem TikToka, posebno bivšim kriminalcima i narkomanima!

Vaše donacije donosite isključivo lično ili putem već dokazanih udruženja kao što je Pomozi.ba.

Ne dozvolimo da nam oni budu mjerilo ljudskosti”, napisao je Saud Solunović na svom Facebook profilu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x