Mali ljudi velikog srca: Sarajevski osnovnoškolci svoju stipendiju donirali poplavljenim područjima

Podijelite ovaj članak:

U teškim vremenima, pravi heroji često dolaze iz najmjerodavnijih mjesta, a jedna od tih priča dolazi iz Osnovne škole “Mustafa Busuladžić” u Sarajevu. Na čelu s nastavnikom Kemalom Bjelakom, njegovi učenici pokazali su kako suosjećanje i solidarnost nemaju granica.

Ovi učenici, koji redovno primaju mjesečne stipendije, odlučili su ovaj mjesec odustati od svog prava na novac kako bi ga donirali onima kojima je najpotrebniji – porodicama pogođenim poplavama u Bosni i Hercegovini. Njihova velikodušna odluka postala je primjer istinske ljudske solidarnosti i nesebičnosti.

Sarajevski osnovnoškolci ponovo su dokazali da su srca mladih neizmjerno velika. U okviru projekta #1učenik1stipendija, stipendisti Osnovne škole “Mustafa Busuladžić” iz Sarajeva odlučili su da dio ili cijelu svoju oktobarsku stipendiju doniraju onima koji su najviše pogođeni nedavnim poplavama.

Ukupno su prikupili 450 KM, koje će biti usmjerene prema djeci i porodicama čiji su domovi i životi pogođeni ovom prirodnom katastrofom. Nastavnik Kemal Bjelak, ponosan na svoje učenike, podijelio je vijest na društvenim mrežama, pohvalivši nesebičnost i suosjećanje svojih mladih heroja.

“Mali heroji velikog srca,” napisao je nastavnik, izražavajući ponos i zahvalnost prema djeci koja su pokazala istinsku ljudskost u trenucima kada je pomoć najpotrebnija.

Ova priča podsjeća da djela mladih mogu biti itekako velika, a njihove namjere čiste i iskrene. Donirajući stipendije, pokazali su kako zajedništvo i solidarnost stoje u srcu svakog plemenitog čina.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x