Zašto Kristian Šmit nije spomenuo Franju Tuđmana uz Ratka Mladića?

Podijelite ovaj članak:

Posve je sigurno da po institucijama BiH, a pogotovo šire, ima više slika Franje Tuđmana nego Alije Izetbegovića.

Franjo Tuđman je osuđen za udruženi zločinački poduhvat protiv Bosne i Hercegovine i Bošnjaka, sa svojim najbližim saradnicima.

Ali, to visokom predstavniku HDZ-a, Christianu Schmidtu, naravno ne smeta, i on se jako ugodno osjeća u prostorijama sa slikom lika kojem su se od zlobe iskrivila usta, kao i njegovom nasljedniku Draganu Čoviću.

Ne smetaju mu ni šahovnice presuđene “herceg bosne”, po čitavoj BiH, čak ni u školama gdje stoluje njegv HDZ.

Zato je visoki predstavnik HDZ-a, uz osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, stavio prvog predsjednika Bosne i Hercegovine, Aliju Izetbegovića, koji ni za šta nije bio optužen, a pogotovo osuđen.

Usprkos svemu i burnim reakcijama velikog broja Bošnjaka, Gargamel iz kršćanske CDU se ne misli izvinjavati.

On priznaje samo jezik sile, kao i njegov po zlu poznati idol Hitler, koji je shvatio grešku tek kad je vidio da savezničke trupe ulaze u Berlin i ispravio je vlastitom rukom.

Jedina razlika je što ovaj Hitlerov potomak lagodno živi u Sarajevu, za platu od 25.000 eura mjesečno, kako se špekulira, pije čistu bosansku vodu i ponekad naivnim Bošnjacima udjeljuje njihove ćevape.

Baš kao spomenuti ratni zločinac, s kojim on ima daleko više zajedničkog nego Alija Izetbegović, koji je djeci dijelio čokolade prije nego će im pobiti cijele porodice, a mnoge od njih na kraju.

Ako politički predstavnici Bošnjaka ne budu tražili njegovu smjenu, zaslužuju stub srama zajedno s ovim ološem!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x