BH Telecom darovao mobitel dječaku koji je svoju ušteđevinu donirao Jablanici

Podijelite ovaj članak:

U svijetu u kojem se često ističu veliki junaci, prava herojska djela mogu se pronaći i u malim, skrivenim gestama svakodnevnog života. Takav primjer je jedanaestogodišnji Danin iz Zenice, čiji čin dobrote dirnuo je mnoge i pokazao koliko nesebičnost može biti snažna, čak i u srcu djeteta.

Danin, iako je sanjao o vlastitom mobitelu, nije imao tu privilegiju. Njegova samohrana majka, koja se bori da preživi, nije mogla priuštiti takav luksuz, jer sav prihod odlazi na osnovne potrebe porodice. Unatoč tome, Danin je odlučio uštedjeti novac od hedija i džeparca, nadajući se da će jednog dana skupiti dovoljno da ostvari svoj san. Njegova štednja narasla je na 46 KM, i bio je korak bliže svom cilju.

Međutim, kada je olujno nevrijeme pogodilo našu domovinu, a Jablanica posebno pretrpjela velike štete, Danin je pokazao svoju pravu snagu. Bez razmišljanja, uzeo je svoju ušteđevinu i dopunio kredit na maminom telefonu, kako bi mogli pomoći onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Iako mu je san o mobitelu bio na dohvat ruke, odlučio je staviti potrebe drugih ispred svojih.

Daninov plemeniti čin nije prošao nezapaženo. Njegova nesebičnost privukla je pažnju i iz BH Telecoma, koji su odlučili nagraditi ovog mladog heroja. Poklonili su mu mobitel, simbolično ispunivši želju koju je Danin nesebično odgodio zbog pomoći drugima. Poklon mu je uručio Haris Hodžić, direktor BH Telecoma u Zenici.

Ova priča podsjeća nas da prave vrijednosti nemaju cijenu. Danin je, u trenutku kada je mogao izabrati sebe, izabrao druge. Njegova dobrota, iako skromna u novcu, ogromna je u svojoj suštini. U vremenu kada je lako zaboraviti na humanost, Danin nam pokazuje da heroji često dolaze u malim paketima, i da svaka gesta dobrote može imati ogroman utjecaj na svijet oko nas.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x