Admir Muratović prvi hafiz iz Slovenije

Podijelite ovaj članak:
“Ovo je Admir Muratović.
On je prvi hafiz Kur'ana iz Slovenije!
Rođen je u Kopru prije 28 godina, tu je pohađao mekteb, završio osnovnu i srednju školu, te potom diplomski i magistarski na Pravnom fakultetu u Mariboru.
Ljubav prema Kur'anu je imao od malih nogu, a sa aktivnim učenjem hifza je započeo u oktobru 2015. godine, pred učiteljem hfz. Špendijem Fidanijem, nekadašnjim imamom džamije u Ljubljani.
Krajem oktobra 2018. je započeo sa polaganjem hifza pred Komisijom u Sarajevu i uspješno je cijeli Kur'an proučio napamet za 15 dana!
Kako kaže, posebno je zahvalan svojim roditeljima Mersedu i Ramizi, svom prvom muallimu Nevresu ef. Mustafiću, hfz. Špendiju Fidaniju i dr. Nedžadu Grabusu, tadašnjem muftiji slovenačkom.
Što se tiče narednih planova, Admir kaže: “Nastojat ću i dalje da što bolje iskoristim ovo vrijeme u mladosti, kako studiranjem, tako i boravkom i putovanjem u inostranstvo. Kada je Kur'an u pitanju, obavezao sam se na njegovo čuvanje i molim Allaha, dž.š., da mi olakša taj emanet, te da mi poveća i proširi znanje!”
Želim hafizu Admiru svako dobro i da njegova priča bude inspiracija mnogima”, napisao je u svojoj objavi hafiz Nedim Botić.
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x