Afan Abazović više naroda odveo na Bobovac, nego što ih je bilo na protestima za Dodika u Doboju!

“Ovo je samo generalna proba” rekla je članica Predsjedništva iz rs Željka Cvijanović na protestima u Doboju. Nju i njezinu pratnju, protokol i sve ostalo, plaćaju uglavnom oni kojima je na granicu došla raditi o glavi – Bošnjaci! Ona je taj dan trebala biti na poslu u Predsjedništvu, ali ima prečeg posla!

Ovo što se juče dešavalo, kopija je događaja u Dombasu 2014 godine i generalna proba, koja baš i nije bila uspješna jer je više naroda odveo na kraljevskom gradu Više je pristalica doveo poznati turistički vodić Afan Abazović na Bobovac, nego Dodik u Doboju, što pokazuju ove slike.

Ali opet Bošnjaci ne bi trebali čekati hašlame i da im se desi Dombas. Za početak bi bilo dobro kad bi bošnjačke firme u Sarajevu, Tešnju, Goraždu…dale otkaze ovim balvan revolucionarima, idući put bi ih bilo mnogo manje. Samo u Sarajevo ih preko pet hiljada dođe da zaradi hljeb. Oni su taj dan trebali napraviti kontraskup u Lukavici, ali ih je većina bila na generalnoj probi!
O generalnoj probi njihovog “proevropskog Dodika” ne oglašavaju se ovi koji su ga grlili u njegovom vinskom podrumu i govorili da u BiH nisu problem Dodik i Čović, nego provokacije SDA, koja im nije pristajala baš na sve zahtjeve.
“Stigli su novi pregovarači” govorili su tad samouvjereno i bili su u pravu. Novi pregovarači su stigli da im daju i ono što SDA nije dala!
Aferim!

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x