AJ Naturals: čista priroda na našoj koži

Podijelite ovaj članak:

Osnivačice AJ Naturals – Armela, dipl. ing. agronomije, koja je zadužena za ljekovito bilje i izradu proizvoda, te Jasna, prof. engleskog jezika, zadužena za kreativnu stranu ovog posla, obje iz Mostara, nezadovoljne ponudom kozmetike na nasem tržištu, odlučuju se udružiti svoja znanja, te pokrenuti vlastitu liniju proizvoda na prirodnoj osnovi.

“Traganje za prirodnim kozmetičkim preparatima kao i ljubav i njega prema vlastitoj koži, rezultirali su nastankom AJ Naturals početkom ove godine. 

U moru industrijski proizvedenih proizvoda za njegu kože lica i tijela, AJ Naturals se bazira na proizvodnju isključivo prirodne kozmetike uz pažljivo birane sirovine kako bismo našoj koži pružili najkvalitetniju njegu”, navode.

U razgovoru za Senzor.ba, Armela i Jasna ističu i to da pri izradi svojih proizvoda koriste isključivo hladno prešana biljna ulja, biljne maslace, eterična ulja i hidrolate. Svi AJ Naturals proizvodi su bez silikona, parabena, sulfata, umjetnih boja i ostalih hemijskih jedinjenja, a u ponudi imaju glicerinske sapune, pilinge za tijelo (na bazi šećera ili soli), razne meleme od bilja iz vlastitog uzgoja, maslace za tijelo, kreme za ruke, balzame za usne, ulja i balzame za njegu brade, hidrolate, prirodne deo kreme, paste za zube sa aktivnim ugljem, a od nedavno i prirodne svijeće.

Ovo je posebno važno za istaći budući da je naše tržište prepuno kozmetičkih preparata na bazi hemije, sa jakim marketingom, koji nisu tu da riješe problem, već da od nas stvore ovisnike o istima, kako bi im se uvijek vraćali. Spas i jedino rješenje je zapravo u prirodi, stoga ne iznenađuje činjenica da se svijest ljudi mijenja, te da se masovno okreću prirodnim preparatima. Međutim, jako je važno voditi računa i ko stoji iza tih preparata, odnosno da li je osoba koja proizvodi prirodne preparate zapravo stručna i kompetentna da obavlja taj posao. Dvojac iz AJ Naturals radinosti to svakako jeste, a pored toga proizvodnja im je ručna, te su u direktnom kontaktu sa svakom sirovinom i gotovim proizvodom i mogu reagovati na svaku nepravilnost koja se desi, kako bi kupcu isporučili savršen proizvod. Redakcijski tim Senzora je imao priliku već isprobati njihove proizvode, te su od tada postali neizostavni dio naše brige za kožu.

U galeriji donosimo neke od AJ Naturals proizvoda. U susret praznicima svakako su pripremile i prazničnu kolekciju koja je idealna za počastiti sebe ili sebi dragu osobu za predstojeće praznike. Svakako, setove možete i sami kombinovati, ostvariti gratis proizvode, sve to klikom ispod.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x