Ajanović: Vlada FBiH odbila da obezbijedi sredstva za liječenje djece

Predsjednik stranke BOSS Mirnes Ajanović uputio je otvoreno pismo, a u povodu odbijanja inicijative Gradskog vijeća Tuzla od strane Vlade Federacije BiH, da se obezbijedi budžetsko finansiranje liječenja teških oboljenja djece koja se ne mogu liječiti u BiH.

“Odbijanje od strane Vlade Federacije BiH inicijative Gradskog vijeća Tuzla da se na svim nivoima vlasti u državi obezbijede budžetska sredstva za finansiranje liječenja teških oboljenja djece koja se ne mogu liječiti u BiH, dokazuje potpunu bezdušnost premijera Fadila Novalića i njegovih bezosjećajnih saučesnika u bezobzirnoj Vladi”, istakao je Mirnes Ajanović.

Dodao je da brutalnost odbijanja donošenja posebnog Zakona o fondu solidarnosti za dijagnostiku i
liječenje teških oboljenja kod djece, navođenjem da postoji Fond solidarnosti, dokazuju apeli roditelja za prikupljanjem novčane podrške za plaćanje liječenja djece koja nisu u mogućnosti da se liječe u BiH.

“Nesposobna Vlada Federacije BiH bila je dužna obezbijediti svim građanima, i djeci ali i odraslima, adekvatne uslove liječenje u zdravstvenim ustanovama u državi, pa ne bi ni bilo potrebe za zahtjeve finansiranja liječenja u inostranstvu. U okolnostima kada protivhumana politika otjeruje ne samo ljekare nego i sve koji mogu otići države, obaveza vlasti je da plati u cijelosti sva liječenja za koja se ljekarskom dokumentacijom utvrdi da se moraju obaviti u inostranstvu”, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x