Ajnur je ostao bez majke, brigu o njemu je preuzela stara nana i sada trebaju našu pomoć

Podijelite ovaj članak:

Ajnur je prije nekoliko mjeseci ostao bez majke, a brigu oko njega preuzela je stara nana Ramiza, dok otac ide na posao i bori se za egzistenciju.

Nedavno je Sehara.tv ekipa boravila u domu ovog dječaka i tom prilikom su snimili doista potresan video na kojem mali Ajnur objašnjava kako je sanjao majku. Tom prilikom se privio uz nanino krilo.

Kako smo mogli vidjeti, ova porodica živi u staroj i trošnoj kući koja prokišnjava, a dječak se prisjetio i situacije kada je u kući našao zmiju.

Dobri ljudi nisu mogli ostati ravnodušni na ovu priču i odlučili su pomoći ovom dječaku i njegovoj porodici. Kako sami kažu, Ajnur je jedno dobro i poslušno dijete koje je moralo odrasti preko noći.

Da mu uljepšaju djetinstvo, ekipa aktivista iz Sarajeva je prikupila nešto novca od kojeg su mu kupili biciklo, odjeću, obuću i stvari za higijenu. Porodici su neophodna i drva za ogrijev. Otac radi u Brojleru za minimalnu platu.

Uz dozvolu porodice, objavljujemo i fotografije ovog dječaka sa novim biciklom, kao i broj bankovnog računa oca Almira. Ukoliko možete pomoći, apelujemo da se odazovete na ovu akciju.

Račun za uplate iz BiH

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x