Akademik Ferid Muhić nakon 20 godina vratio ključ apartmana u Sarajevu

Podijelite ovaj članak:

Večeras je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu održana promocija knjige “Ontologija islama”, akademika Ferida Muhića.

U punom atrijumu fakulteta govorili su prof.dr. Enes Karić, prof.dr. Orhan Bajraktarević, prof.dr. Hilmo Neimarlija i doc.dr. Samedin Kadić, dok je moderatorica bila dr. Zehra Alispahić.

Ova neobična promocija, koja je organizovana prije svega u čast osamdesetog rođendana najvećeg živućeg uma u Bošnjaka, akademika Muhića, prožeta je pričama o njegovom radu, životu, anegdotama sa putovanja, a najveće simpatije je pobrala priča koju je on sam ispričao na kraju promocije.

“Prije 20 godina sam držao predavanje na ovom fakultetu i spavao sam na spratu, tada su gore bili apartmani. Pri povratku u Skoplje, shvatio sam da nisam vratio ključ. Nazvao sam profesora Karića i rekao mu: “Enese, kako da ti pošaljem ključ od apartmana u kojem sam spavao?” Enes je rekao: “Ma pusti to, doći češ ti za 20 godina opet ovdje, pa ćeš tada vratiti ključ”. Ja to nisam zaboravio, evo ključa”, ispričao je akademik Muhić i iz džepa izvadio upravo ključ od tog apartmana u kojemu je bio gost prije 20 godina.

Pogledajte video:

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x