Aktivisti upali na tribinu zločinca Kordića u Zagrebu, studenti ih skoro istukli

Podijelite ovaj članak:

OSUĐENI ratni zločinac Dario Kordić sinoć je održao tribinu u zagrebačkom Studentskom domu Stjepan Radić.

Predavanje je organizirao don Damir Stojić.

Predavanje ratnog zločinca nosilo je naziv “Bog iza rešetaka”, a uz Studentski pastoral, tribinu je suorganizirao Zavičajni klub hercegovačkih studenata.

Dario Kordić je u svom monologu govorio o tome kako je upoznao Boga iza rešetaka i da mu je upravo on pomogao da na kraju bude i oslobođen, piše Nacional koji je objavio snimku incidenta.

Kordić je cijelo vrijeme vrtio krunicu u ruci, a pozdravio je i generala Miju Jelića. U publici je bio i Joe Šimunić.

Aktivisti Kordiću kazali da je zločinac, Kordić citirao Isusa

U jednom trenutku na tribinu su upala četiri aktivista koji su počeli skandirati “ratni zločinac”. Imali su i natpis “Dario Kordić – ratni zločinac”.

Na takav potez aktivista žustro su reagirala publika, a nekolicina je nasrnula na njih i izbacila ih iz dvorane. Iz publike se moglo čuti kako će oni srediti aktiviste i pobrinuti se za njih te su pozvali Kordića da nastavi s govorom. Moderator je krenuo smirivati situaciju dok je Kordić citirao navodne Isusove riječi i rekao „Bože oprosti im, ne znaju što rade.“ Kordić je rekao kako se moli i za dobronamjerne i nedobronamjerne.

„Umjesto da profesori, akademici i književnici drže predavanja, drže ih osuđeni ratni zločinci koji kroz opaske i viceve relativiziraju što su napravili“, rekao je aktivist, prenosi Nacional. Kaže kako nitko u publici nije bio spreman pitati Kordića o zločinima za koje je osuđen. Zato su se mobilizirali da ukažu na taj problem.

Tribina ratnog zločinca završena molitvom

Don Damir Stojić je tribinu završio molitvom. Rekao je da je pozvao Kordića zato što je Kordić, po njemu, čovjek koji je upoznao Krista te ga je usporedio sa svetim Pavlom.

Kordić osuđen zbog strašnih zločina

Podsjetimo, ratni zločinac Dario Kordić između ostalog odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići u BiH gdje su pripadnici HVO-a 16. travnja 1993. godine izvršili zločin protiv čovječnosti. Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata.

Kordića je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio na 25 godina zatvora, proglasivši ga odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za pokolj 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići, među kojima i 11 djece – uključujući i tromjesečnu bebu. Pušten je na slobodu nakon što je u austrijskom zatvoru odslužio dvije trećine kazne.

Nakon puštanja na slobodu priređen mu je doček u zračnoj luci. Kordić je posebno blizak s kontroverznim sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Kordić, osuđen za pokolj 116 civila među kojima je najmlađe dijete imalo tek tri mjeseca, protivi se abortusu pa ga se moglo vidjeti i na “Hodu za život” Željke Markić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x