Al Jazeera Balkans i BHRT formalizirali saradnju

Podijelite ovaj članak:

Dugogodišnja plodna i uspješna saradnja između Al Jazeere Balkans i RTVBiHozvaničena je potpisivanjem sveobuhvatnog sporazuma kojega su potpisali direktori kuća Tarik Đođić i Belmin Karamehmedović.

Konkretan povod za formalizaciju odnosa, koji su do sada bili programske i intelektualne prirode, donacija je koju je kao podršku radu javnom servisu uputila medijska kuća Al Jazeera.

Trideset kompjutera posljednje generacije, kako su istakli čelni ljudi oba medija, pomoći će da se programske stavke javnog servisa obavljaju brže i kvalitetnije.

Generalni direktor Al Jazeera Balkansa Tarik Đođić rekao je kako je svjestan važnosti djelovanja javnih sistema u medijskom prostoru podcrtavajući činjenicu da je kuća koju vodi regionalnog karaktera i da program Al Jazeere odlazi u „deset miliona domova širom svijeta“.

To ne umanjuje važnost BHRT i odgovornosti koju ima u nepristrasnom informisanju svih građana Bosne i Hercegovine i zato je važno da jedna suštinski news televizija, kakva je Al Jazeera, bude partner televiziji kakva je BHRT.

Dugogodišnja saradnja

„Ja mislim da je saradnja od velikog značaja i za jednu i drugu medijsku kuću zato što je ovo nastavak i formaliziranje saradnje koja već dugo traje. To je prije svega programska saradnja i nekada mi koristimo resurse BHT-a, nekada oni koriste naše resurse. Imali smo koprodukcije značajnih dokumentarnih i filmova i serijala. Mi smo uspjeli nekim svojim putevima donirati važnu opremu BHRT-u koja je kompatibilna njihovim programima, što je njima i trebalo. Mi koristimo arhive BHT-a za neke naše projekte tako da je saradnja svestrana i značajna i ono što bih naročito istakao jeste da je saradnja uvijek u dobrom duhu“.

Donacija u računarskoj opremi od velikog je značaja za nastavak uspješnog rada BHRT-a, kaže direktor medijske kuće Belmin Karamehmedović.

Programska saradnja je bila plodotvorna dodaje Karamehmedović, a sada je produbljena vrijednom donacijom koja će poboljšati resurse BHRT-a.

„Današnje potpisivanje ugovara sa Al Jazerom je ozvaničenje saradnje koja postoji godinama između ove dvije medijske kuće i koja je od izuzetnog značaja za RTV BiH. Ona je prije svega bila na programskom nivou ali sretni smo i zadovoljni da smo dobili konkretnu donaciju od 30 kompjutera koji će biti korisni za obavljanje svakodnevnih poslova. Siguran sam da će ta saradnja u narednim godinama biti nastavljena  na obostrano zadovoljstvo i što se tiče RTV BiH mi ćemo dati puni doprinos da se razvija sve više“, zaključio je Karamehmedović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x