Alaba otkrio šta Salihamidžić znači Bayernu

Podijelite ovaj članak:

Atmosfera u redovima Bavaraca je sve bolje i bolja, iako je do prije par mjeseci bila katastrofalna. Ipak, Bayern se digao i sada navijači vjeruju u osvajanje trofeja.

David Alaba je odlučio pohvaliti sportskog direktora svoje momčadi Hasana Salihamiadžića koji je po njemu važna karika za dobre rezultate. Salihamidžić je kolovozu 2017. godine stigao na ovu poziciju, a nerijetko je bio i meta kritika.

Sve je izdržao, a očigledno je da kod nogometaša uživa veliko povjerenje. – Imao je dosta posla kada je došao, to mu je pomoglo i sada je to postala rutina za njega.

Dobro radi, stalno komunicira sa igračima, intervenira kada god to treba, a kada nam nešto želi reći, ode do igrača i traži razgovor, kazao je Alaba. Ističe da veliko iskustvo s terena mnogo pomaže nekadašnjem bh. reprezentativcu.

– On ima veliko iskustvo, te stvari gleda sa stanovišta nogometaša, dodao je Alaba. Salihamidžić je karijeru završio 2012. godine, a dres Bayerna iz Munchena nosio je od 1998. godine do 2007. Sa Bavarcima je između ostalih osvojio trofej Lige prvaka 2001. godine.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x