Almir je navodno ubio brata i snahu jer mu je smetala njihova mačka

Podijelite ovaj članak:

U toku je uviđaj u kući u sarajevskom naselju Širokača, gdje su kasno noćas, nakon velikog požara, pronađena tijela tri zasad zvanično neidentifikovane osobe. 

Oko kuće postavljena je žuta policijska traka, a policija ne dozvoljava nikome pristup. 

Osim pripadnika policije i nekolicine novinara, malo ko se može vidjeti. Rijetke komšije koje smo zatekli nerado govore o ovom slučaju. 

Starija komšinica Selveta Tozo kaže kako je vidjela odsjaj i veliki požar, ali “ne zna ništa šta se dogodilo”. 

Druga mještanka, koja nije željela da joj objavimo identitet, kazala je da su se “živi isprepadali” jer su se čuli pucnji iz kuće. Kazala je i da ne poznaje baš dobro ljude koji žive u kući. 

Jedan od komšija ispričao je ekipi Faktora da je stariji brat ubio mlađeg i njegovu suprugu, a potom počinio samoubistvo.

Tome je prethodila tuča od prije par mjeseci, kada su se braća fizički sukobila. Mlađi je, kako kaže, starijeg isprebijao pajserom zbog čega je on završio u bolnici.

– Nakon što je izašao iz bolnice, došao je i pobio ih. Prvo je ispucao 5,6 metaka, njih je kidnapovao, upucao, a čula se i bomba – kazao nam je ovaj komšija ne želeći da mu otkrivamo identitet. 

Dodao je kako je na poziv komšija koji su čuli pucnjavu došla policija, “da su ga molili da se preda, a onda je sve planulo”.

Braća su, kako kaže, živjela skupa, u istoj kući sa dva stana. Starijem bratu je navodno smetala mačka, koju su mlađi brat i snaha imali i to je, navodno, bio neposredni uzrok posljednje svađe, iako su se i ranije, kako kaže, “stalno svađali”. 

– Majka im je nedavno umrla. Žena se ni ohladila nije, oni se svađaju. I to ne malo da su se svađali, to se do Drvenije čulo – kaže nam ovaj komšija koji dodaje kako “cijelu noć oka nije sklopio”, te da su svi u šoku. 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x