Amila Halilović: Modne dodatke koji mi nisu bili dostupni, odlučila sam izrađivati sama

Podijelite ovaj članak:

Iza brenda Wired, kojeg vam danas predstavljamo u okviru naše kampanje upoznavanja sa BH poduzetnicama, stoji Amila Halilović, studentica iz Tuzle, koja nije mogla ni zamisliti da će njen hobi privući toliku pažnju. Na samom početku našeg razgovora, Amila kaže:

„Priča počinje godinama prije nego što se rodila ideja o Wiredu. Od malena sam voljela ručni rad i uglavnom su to bile narukvice i naušnice koje sam pravila za sebe i sestru. Wired je nastao sasvim slučajno, iz moje želje da probam nešto novo i drugačije od onoga što sam dotad radila. Modni dodaci sa motivima koji su izradjeni od žice su mi plijenili pažnju i željela sam da ih nosim, ali mi nisu bili dostupni. Tada sam odlučila praviti takav nakit za sebe. U samom početku to nije bilo ni blizu savršenog i bilo je samo za ličnu upotrebu. Praksom sam “uvježbala” savijanje žice i svaki par je postao bolji od prethodnog. Na početku su se u mojoj radionici pravile samo naušnice. Materijal s kojim radim od samog početka je žica od aluminijuma, koja je jako zahvalna za rad, a što je najvažnije, ne mijenja boju”, upoznaje nas Amila.

Objašnjava nam i kako je došlo do toga da od hobija napravi biznis:

”Prije dvije godine sam nekoliko fotografija svojih radova podijelila nad društvenim mrežama, iskreno ne očekujući nikakav odjek. Međutim, desilo se da sam dobila podršku većeg broja poznanika i ubrzo sam vidjela da je Wired nešto što je nedostajalo u mom okruženju”, kaže i dodaje da je nakon više od godinu dana, Wired je zaista počeo plijeniti pažnju šireg kruga ljudi. Trenutno radi na novoj  kolekciji koja će biti dostupna za poručiti i van granica BiH.

Ono na šta je posebno ponosna u svom poslu jeste unikatnost i individualnost:

”Nakit je  izgledom drugačiji od onoga na što smo navikli, pravljen isključivo po želji kupca. Materijal koji ih čini laganim za nošenje, dostupan u srebrnoj i zlatnoj boji, što ga čini lakim za kombinovanje. Motivi naušnica s Wired potpisom su najčešće apstraktna lica ili motivi iz prirode. Proces izrade započinje od crteža. Često kupci šalju fotografije željenih motiva, na osnovu kojih izrađujem nakit. Osim dizajna naušnica, dizajnirala sam i svoje prepoznatljive etikete i pakiranja”, ponosno ističe.

Kako doći do svog komada nakita iz ove radionice, Amila nam objašnjava:

”Društvene mreže su moj način komunikacije sa kupcima. Komunikacija i saradnja sa kupcima je jako prijatna. Trudim se uvijek ispuniti sve njihove zahtjeve, obradovati ih nagradnim igrama, poklonima za moje vjerne kupce, slatkim porukicama koje dobijaju u svakom pakovanju. Sve su to sitnice, ali vidim da je to ono što ih obraduje i da svako od njih iznimno cijeni moj trud da njihovo iskustvo kupovine bude savršeno.

Svoj novi nakit možete naručiti preko Instagram profila ili Facebook stranice, kao i preko Orea platforme. U Tuzli ga je moguće lično preuzeti, a u ostale gradove nakit šaljem poštom, način plaćanja je po dogovoru s kupcima. Na Instagram profilu, u highlight-u “SALE” trenutno možete pronaći modele po 20% nižoj cijeni, a akcija traje dok se iste ne rasprodaju.

Razgovarala: Azra Mahmutović/Foto: Privatni arhiv

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x