Armin Muzaferija novac od britanske turneje donira – zna se kome

Podijelite ovaj članak:

Armin Muzaferija i ove godine održat će seriju nastupa po Velikoj Britaniji. Naš pjevač će sa svojim muzičarima održati koncerte u Glazgovu (15.2), Mančesteru (16.2), Birmingemu (17.2) i Londonu (18.2).

–  Radujem se ponovnim koncertima u Velikoj Britaniji. Jedno vrijeme sam se školovao u ovoj zemlji, pa je za mene svaka nova turneja od posebnog značaja. Posljednjih godina sve češće učestvujem na World Music festivalima širom planete, a to je pravac kojem ću se u budućnosti još više posvetiti, što se vidi i u mojim posljednjim kompozicijama. Takav će biti i naredni projekt koji ću predstaviti krajem februara – kaže Armin Muzaferija koji dodaje da će na turneji po Velikoj Britaniji pjevati na nekoliko jezika.

Ovogodišnja turneja Muzaferije po Velikoj Britaniji imat će i humanitarni karakter.

– Sav prihod od koncerata bit će uplaćen za pomoć narodu Palestine. Sportisti, pjevači, glumci i druge poznate ličnosti širom svijeta trebali bi dati svoj doprinos i skrenuti pažnju na stradanje nedužnih u Palestini i da se to konačno zaustavi. Krajem prošle godine sam održao koncert u Konjicu u znak podrške narodu Palestine i podizanju svijesti o stradanju nedužnih ljudi u Gazi – kaže na kraju Muzaferija.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x