Baby Boom u glavnoj bolnici u Portlandu: Sve zaposlene babice trudne u isto vrijeme

Podijelite ovaj članak:

Zanimljiva situacija zadesila je glavnu bolnicu u Portlandu, Maine Medical Center, gdje sve medicinske sestre babice u isto vrijeme očekuju bebu.Ovaj Baby Boom, kako ga Amerikanci nazivaju, postao je viralan na internetu, a fotografija na kojoj osam od ukupno devet trudnih medicinskih sestara ponosno pokazuju svoje stomake brzo je preplavila društvene mreže i nasmijala ljude širom svijeta.

Jedna od babica čak očekuje blizance, a sve će se poroditi u periodu između aprila i jula. 

“Zaista je posebno dolaziti svaki dan na posao i gledati kolegice koje isto kao i vi svakodnevno posmatraju kako im stomaci rastu. Razgovaramo o našim iskustvima i zajedno prolazimo kroz drugo stanje”, kazala je jedna od sestara Amanda Spear za Women's Health magazin.

Druga sestra, Samantha Giglio, koja očekuje drugo dijete kazala je kako je zadovoljstvo svjedočiti situaciji u kojoj se sve kolegice brinu jedna o drugoj.

Mnogi su putem društvenih mreža prokomentarisali kako se ovakve situacije ne dešavaju slučajno, dok se drugi pitaju hoće li bolnica poikriti nedostatak babica kada sve odu na porodiljsko u isto vrijeme.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x