BANA uputila pismo podrške dr. Misali Pramenković, nositeljici SPP liste „Jedinstveno za slobodno vijeće“

Podijelite ovaj članak:

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija uputila je pismo podrške dr. Misali Pramenković koje prenosimo u cjelosti:

Pismo podrške i apel

 

Bošnjaci – članovi Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA), posebno porijeklom iz sjevernog dijela Sandžaka, sa velikom pažnjom prate tok izborne kampanje za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV). Kako je već najavljeno u nedjelju, 13. novembra, Bošnjaci u Sandžaku i Republici Srbiji biraju nove članove BNV. Među listama i svim kandidatima, dr. Misala Pramenković, koja je nositeljica SPP liste „Jedinstveno za slobodno vijeće“, bez imalo dileme zaslužuje posebnu pažnju i svakako podršku Bošnjaka posebno onog dijela sa pravom glasa na ovim izuzetno bitnim izborima za najviše predstavničko tijelo sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji.

Dr. Misala Pramenković koja je ugledna Bošnjakinja i intelektualka, sestra, supruga i majka četvero djece, ujedno je profesor na Fakultetu za islamske studije i Medresi “Isa beg Isaković” u Novom Pazaru, u kojima odgaja nove generacije bošnjačke mladosti koji će, inša’Allah, koračati stopama bošnjačkih velikana.

Pored svih obaveza u obrazovnim institucijama dr. Pramenković je autor jedne knjige i na desetine naučnih radova.

Želimo naglasiti dr. Misala Pramenković je prva muslimanka poslanica u Skupštini Republike Srbije pod mahramom / hidžabom -, autentična Bošnjakinja koja je uz rah. Muftiju akademika Muamera Zukorlića, hrabro i dostojanstveno zastupala interese Bošnjaka u ovoj državi.

Cijenimo što u svom programu i predizbornoj kampanji dr. Misala Pramenković najavljuje potpuno deblokiranje BNV, te vraćanje u zakonske nadležnosti sa posebnim akcentom na jaču i odlučniju ulogu vijeća, pored ostaloga, realizaciju nastave na bosanskom jeziku u osnovnim školama u Sandžaku. Također da će se zalagati za objedinjavanje Islamske zajednice i bezkompomisno jedinstvo svih Bošnjaka neovisno na stranačku pripadnost.

Narode naš, mi vjerujemo dr. Misali Pramenković, jer je na sebi preuzela veliki emanet našeg naroda, dok je sve preuzete obaveze izvršavala u potpunosti i u interesu svoga naroda. Zato pored naše podrške koju joj upućujemo, ujedno pozivamo sve naše sunarodnike sa pravom glasa da masovno izađu na izbore i svojim glasom podrže listu pod rednim brojem 2, „Jedinstveno za slobodno vijeće“, koju predvodi dr. Misala Pramenković.

Imajući u vidu izuzetno tešku političku ali i ekonomsku situaciju u cijelom balkanskom region, posebno u vrtlogu konstantnih napada u kojem je bošnjački narod, čak i nakon genocida ponovo mu se prijeti genocidom, istrebljenjem i nestankom, Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija apeluje na sve buduće članove BNV da im nacionalni interes bude ispred personalnog i stranačkog i da se konačno izdignu iznad mahalskih problema i zajednički rade na korisnim nacionalnim projektima za napredak svoga naroda.

Neka je selam nad svima vama i da nam Allah podari jedinstvo i slogu. Amin!

S poštovanjem,
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x