Banja Luka: Uhapšen policajac zbog spolne zloupotrebe djeteta

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su E.V. iz Sarajeva i Banjalučanina Z.P., koji je inače policijski službenik, a zbog krivičnih djela protiv polnog integriteta na štetu maloljetne osobe.

To su saopštili iz banjalučke policije, te dodali da su izvršeni pretresi stambenih i drugih prostorija na više lokacija u Banjaluci, koje koriste uhapšeni, te pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku. 

“Nakon završene kriminalističke obrade E.V. i Z.P su predati u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Protiv E.V. podnesen je izvještaj za navođenje djeteta na prostituciju, a protiv Z.P. za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina. Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, on će biti suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut unutrašnji postupak”, naveli su iz banjalučke policije.

Kako su dodali, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ostaje privrženo i dosledno u otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i u svojim redovima, prenose Nezavisne.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x