Bećirović na sastanku s reisom Kavazovićem: Podržati projekte u povratničkim sredinama i ojačati vezu s dijasporom

Podijelite ovaj članak:

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Huseinom ef. Kavazovićem i njegovim saradnicima.

Tokom razgovora istaknuta je važnost uvažavanja različitosti, saradnje i zajedničkog življenja pripadnika različitih religija u multietničkoj i multikulturalnoj Bosni i Hercegovini. Istaknuto je kako solidarnost i tradicija međusobnog uvažavanja i poštovanja u našoj domovini posebno dolazi do izražaja u vrijeme obilježavanja blagdana, a što je prilika za jačanje veza i zajedništva u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović konstatirali su da je važno i ojačati rad Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini s ciljem snažnijeg promoviranja dijaloga i tolerancije u bosanskohercegovačkom društvu.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović razgovarali su i o aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini, kao i regionu i svijetu. Ukazano je na važnost djelovanja s ciljem zaštite i očuvanja interesa Bosne i Hercegovine, kao i intenziviranja aktivnosti vezanih za evropske i euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine. Također, istaknuto je da je važno podržati projekte u povratničkim sredinama, kao i one s ciljem povezivanja bosanskohercegovačke dijaspore s domovinom.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x