Bećirović u povodu Kurban-bajrama: Ovo je blagdan koji nas uči i da čovjek treba žrtvovati ono što je prolazno u korist trajnih vrijednosti

Podijelite ovaj članak:

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović čestitao je Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu.

„Uvaženi reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Huseine ef. Kavazoviću,                

Vama lično, ulemi i svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama uz želju da bajramske dane proslavimo u dobrom zdravlju i rahatluku.

Kurban-bajram je vrijeme jačanja svijesti o podnošenju žrtve u ime višeg cilja. Ovo je blagdan koji nas uči i da čovjek treba žrtvovati ono što je prolazno u korist trajnih vrijednosti. Zato iskoristimo pozitivno bajramske dane da dodatno ojačamo naše ljudske i duhovne vrijednosti, prijateljske i porodične veze, kao i međusobnu solidarnost.

Uvjeren da ćemo pozitivnim radom na sebi i unaprjeđenju naše zajednice ostvariti i najbolje rezultate za našu domovinu, Vama, i svim muslimanima i muslimankama, želim da Kurban-bajram provedete u toplini porodičnog okruženja, sreći i rahatluku.

Posebnu čestitku upućujem bosanskohercegovačkim hadžijama koji su trenutno u Saudijskoj Arabiji uz želju da se zdravi i sretni vrate u našu domovinu i svojim porodicama.

Bajram šerif mubarek olsun.“

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x